Interneten és személyesen is

Ha próbálkoztál már chili neveléssel lakásban vagy erkélyen, biztosan találkoztál a beltéri növénytermesztés szakértőjével, a Babylon Grow webáruházzal. Nemcsak interneten tudod azonban böngészni a kínálatot, érdemes ellátogatni az üzletbe is, ahol megtekintheted a kínált eszközök segítségével nevelt chili paprikákat is. Ha kérdésed lenne, az eladók készséggel állnak rendelkezésedre, minden problémára azonnal tudják a választ.

Babylon Grow

Speciális felszerelések beltéri növénytermesztéshez

A kínálatban olyan termékek is szerepelnek, mint például egy növénysátor. Ezeket egy egyszerű gazdaboltban nem találod meg, ahogy a kiegészítőit sem: nátriumgőz-izzó a virágzáshoz, fémhalogén izzó a növekedési szakaszban, trafó, lámpa-armatúra, szénszűrő stb. Ezek az eszközök kifejezetten a szobai növénytermesztés speciális termékei. A termesztősátor segítségével akár télen is nyári hangulatot sugározhatsz a növényeknek, és akár napfény nélkül is termelhetsz chilit, vagy bármilyen más zöldséget, fűszernövényt.

A fentieken kívül találsz a boltban még bio tápoldatokat, virágföldet, virágcserepeket, öntözőrendszert, permetszereket, hidropóniás termesztő rendszert stb. Érdemes interneten átnézni a kínálatot, aztán benézni és megtapogatni a termékeket, aztán kérdezni. Ha nincs konkrét elképzelésed, a srácok segítenek megtalálni az igényeidnek és a termesztett növénynek megfelelő rendszert és kiegészítőit.

Kísérlet

Először én is meglepődtem az eredményen, de amíg nem próbáltad, úgysem hiszed el. 🙂 Egy szóval a beltéri növénytermesztésről: működik! A saját kísérletemben néhány chili paprikát elkülönítettem a többitől, és a sátorban neveltem fel. Más ütemben fejlődtek, a növekedés és virágzás szakaszait eltérően élték meg, de a végeredmény szinte azonos lett az erkélyen és a sátorban nevelt chilik között. Bő terméshozam, ízletes termésekkel.

A növény teljes életszakaszában azonban nem kell feltétlenül használni a sátrat és a mesterséges fényt, előneveléshez is tökéletes, aztán tavasszal ki lehet ültetni a sátorban megerősített palántát.

Ha szeretnél a hobbidnak profi módon hódolni, kényeztesd növényeidet a Babylon Grow termékeivel. Vigyázz, ha egyszer elkezded, senki sem tud majd megállítani az egyre nagyobb és komolyabb eszközök megvásárlásában 🙂